Skip to content

Turks Restaurant Gouda

Ben je op zoek naar een traditioneel Turks restaurant in Gouda? Ben je op zoek naar heerlijke Turkse pizza’s en shoarma gemaakt met de allerlekkerste kruiden? Zoek dan niet verder. Bij Doner Kebab Express ben je van harte welkom bij ons Turks restaurant in Gouda. We serveren kwalitatieve gerechten met een authentieke Turkse smaak. De meeste gerechten kun je ook makkelijk online bestellen op onze website. We bieden een ruime keuze aan traditioneel Turkse gerechten en alles is 100% halal. 

Turks Restaurant Gouda

Wat is de traditioneel Turkse keuken bij ons Turks restaurant in Gouda

De Turkse keuken is internationaal zeer beroemd en gewaardeerd en kent een lange geschiedenis. De keuken is erg divers en kent verschillende kookstijlen. Dit komt vooral door talloze invasies van andere volken door de jaren heen. De traditioneel Turkse keuken die we nu kennen is gebaseerd op een samensmelting door rijken zoals het Ottomaanse en Seltsjoekse Rijk. Ze integreerde de keuken van Iran, Irak, Egypte en de Balkan waardoor een gigantische keuken ontstond. De Turkse keuken heeft veel invloed gehad op de huidige Europese keuken en de keuken van het Midden-Oosten. Veel gerechten gebruiken vers fruit, groente, gegrild vlees en/of vis en bevatten yoghurt.

Authentieke Turkse gerechten bij ons Turks restaurant in Gouda

De Turkse keuken kent veel authentieke Turkse gerechten. De meeste bekende zijn köfte, dalmas of dolmas, lahmacun (Turkse pizza) en baklava. Köfte is een gerecht dat gemaakt is van gehakt van verschillende soorten vlees. Traditioneel wordt köfte gemaakt van lamsgehakt of rundergehakt of een mengsel daarvan. Het gehakt wordt op smaak gebracht met ui, peterselie en komijn. Het gehakt wordt vervolgens in balletjes gevormd, maar dat hoeft niet per se. Dalmas zijn druivenbladeren gevuld met rijst in combinatie met lam. Lahmacun of ook wel Turkse pizza is een zeer bekend gerecht en door vele geliefd. Het zijn een soort flatbreads van deeg met een laagje authentieke gemaakt gehakt. Het wordt vaker gegeten in combinatie met shoarma, salade, citroensap en veel knoflooksaus! Baklava is een van de meest bekende Turkse desserts. Het is een heerlijk zoet dessert van filodeeg en veel honing in combinatie met pistache. Kom naar ons Turkse restaurant in Gouda en laat je verrassen!

Bestel bij ons Turkse restaurant in Gouda

Je kunt bij ons Turkse restaurant in Gouda ook al je favoriete Turkse maaltijden bestellen. Op de site heb je een goed overzicht en is bestellen eenvoudig. We zijn uiteraard ook telefonisch te bereiken. Voor traditioneel Turkse maaltijden kies je voor Döner Kebab Express!